#Tegendebakker

Het leven van een freelancer en ZEKER dat van een freelance tekstschrijver gaat niet over rozen. Hier was ik me van bewust toen ik ‘Tekstbureau het Pennetje’ registreerde bij de KVK. Een van de redenen hiervan is dat eigenlijk IEDEREEN teksten kan schrijven. Gelukkig maar, want anders had ik net zo min de kans gehad om voor mezelf te beginnen. Echter zit er één groot ‘zwart gat’ in de schrijversmarkt: Opdrachtgevers die voor niets een schrijver tot hun beschikking willen hebben en het grootste probleem: de schrijvers die dit graag doen.

In ruil voor felbegeerde ‘exposure’. Het is een leus die ik regelmatig tegenkom in dergelijke oproepen. Voor de ‘eer’, is trouwens ook een hele mooie! En weet je: exposure en een beetje eergevoel zijn natuurlijk heel erg fijn, maar niemand zal hier zijn boterhammetjes van kunnen betalen en dat terwijl zorgvuldig geschreven teksten toch echt als een ‘product’ beschouwd kunnen worden. Zelfs ééntje die levenslang mee kan gaan.

Om deze reden wil ik het ‘ouwetje’ weer eens even aanhalen en de hashtag #tegendebakker weer eens onder de aandacht brengen. Die trouwens, verrassend genoeg (of niet) nog reuze actueel blijkt te zijn.

Dingen die een freelancer regelmatig te horen krijgt, maar de bakker eigenlijk nooit!

Hi-la-risch herkenbaar. Al weet ik niet zeker of dat zo’n goed teken is…

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: